Lions Clubs International - Piiri 107-A

Luonnollisesti yhdessä - Naturligt tillsammans

Levähdyspaikalla voi ihalla jokimaisemaa

Ypäjän Kurjenkaaren sillan vieressä voi nyt istahtaa ihailemaan Loimijoen laakson leppeää maisemaa. Ypäjän lionsklubit LC Ypäjä ja LC Ypäjä/Kate halusivat antaa ypäjäläisille ja 100-vuotiaalle Suomelle pysyvän lahjan. Leijonapolku on osa niin ikään 100-vuotiaan Lions Clubs Internationalin kansainvälistä perintöprojektien ketjua.

Ideoinnin jälkeen toteutettavaksi valittiin jokirannan raitille Leijonapolku-levähdyspaikka penkkeineen, pöytineen ja istutuksineen. Se soveltuu niin hetken hengähdykseen kuin pikku eväsretkeenkin.
- Lions-toiminta on usein jonkin tietyn ryhmän, kuten koululaisten ja vanhusten, tukemista ja auttamista. Nyt halusimme toteuttaa projektin, joka palvelee kaikkia ypäjäläisiä. Halusimme myös edistää Loimijoen virkistyskäyttöä, kertoo past president Marko Virtanen.

Levähdyspaikka toteutettiin Lions-hengen mukaisesti talkoilla. Ensin toimeen tarttui LC Ypäjä.

 
- Konkreettinen työ alkoi viime keväänä, kun aloitimme kävelytien ja rannan pusikoiden ja puiden raivaamisen. Ypäjän kunta osallistui myös raivaukseen ja puiston pohjatöihin. Kesäkuussa paikalle tuotiin betonipalkit, joihin kalusteet kiinnitettiin, Virtanen kertoo.

Sen jälkeen tuli LC Ypäjä/Katen vuoro. Istutustöihin naiset pääsivät heinäkuussa. Alueella on kasvamassa pensasruusuja, rinneangervoja, pikkukeijuangervoja ja katajia.

Levähdyspaikan kustannukset ovat hieman vaille 3000 euroa.


 


Kuvatekstit:

  • Levähdyspaikan löytää Kurjenkaaren sillan ja matonpesupaikan välisen raitin varrelta.
  • Leijonapolun levähdyspaikka avattiin virallisesti 19. elokuuta pitäjän omien Pertun päivien aikaan. Avajaispuheen piti Marko Virtanen.
  • Kyltti kertoo piipahtajille puiston tarinan.
  • Avajaisvieraat kahvittelivat uuden levähdyspaikan kunniaksi.

Linkit

2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiMylci

Jasenrekisteri

PunainenSulkaPalkki

LeijonahuoneLinkkipalkki

Arne Ritari linkkiLeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

Turku 2016 linkkilaatikkko

Lions 2017 Joensuu Linkki