Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

”Muukalainen” - koskettava musiikkinäytelmä Topi Sorsakosken unohtumattomilla kappaleilla

Rauman kaupunginteatterissa tarinan keskiössä on Muukalaiseksi nimetty laulaja, joka on elämänsä ja uransa kääntöpisteessä. Esityksessä soivat Topi Sorsakosken laulut vahvan esittäjäkaartin tähdittämänä.

Käsikirjoitus Esko Janhunen
Muukalaisen roolissa on Heimo Korhonen.

LC Turku / Lucia järjestää teatterimatkan Rauman kaupunginteatteriin 13.11.2018 Muukalainen-näytökseen

Hinta 50 €. Se Sisältää lipun teatteriin, matkan, hauskaa mennen tullen ja hyvää syötävää ja virvokkeita matkan aikana. Arpajaisia. (Mukaan rahaa. Kiitos.)
Lähtö Turusta klo 16.30 Nordean Kauppatorin konttorin kohdalta Yliopistonkadun puolelta (=Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmaus). Matkan varrelta otetaan tulijoita. Esitys Raumalla klo 19.00.

Tarkemmat tiedot ja sitovat lippuvaraukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja puhelintiedustelut 050 5337109 (myös WhatsApp). Puhelut iltaisin. Paikkoja rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset 30.10.2018 mennessä.

 


Lisätietoa, Satakunnan kansa: Kari Suni, Rauma

”Syysnäytäntökausi alkaa Rauman kaupunginteatterissa musiikillisella tarinalla, jossa soivat Topi Sorsakosken laulut vahvan esittäjäkaartin tulkitsemana. Ensi-iltansa 8. syyskuuta saavan Muukalainen -musiikkinäytelmän nimiosassa on Heimo Korhonen, joka päättää 35-vuotisen näyttelijäuransa Rauman kaupunginteatterissa ja siirtyy näytäntökauden jälkeen eläkepäiville. Näytelmä kertoo ehtoopuolelle kääntyneen laulajan elämän käännekohdasta.

Korhonen on itsekin kokenut keikkalaulaja ja aloittanut uransa tanssiorkesterin solistina. Iloisissa tilaisuuksissa on hänen mukaansa ilo laulaa, mutta kiertävän keikkaelämän arkisena puolena ovat pitkät ajomatkat, tyhjät päiväajat ja kuolettava hotellielämä. Näyttämöuransa aloitti Raumalla vuonna 1983. Ensi keväänä pitkän näyttelijäkiinnityksen päättävä Heimo Korhonen sanoo olevansa erittäin otettu työnantajansa läksiäislahjasta - musiikkidraama Muukalainen on kuin hänelle tehty.

Korhonen sanoo Rauman kaupunginteatterin olevan hänen toinen kotinsa ja perheensä. Kevätkauden päätteeksi ovat luultavasti edessä avioerotunnelmiin verrattavat jäähyväiset.

 
–Voi olla, että Sorsakosken laulujen veto viimeisessä esityksessä on minulla kova pala, hän veikkaa.

Rovaniemeläisen Esko Janhusen musiikkinäytelmä kertoo elämänsä ja uransa kääntöpisteelle saapuneesta laulajasta sekä rakkaudesta, kaipuusta ja tähtien fanittamisesta. Käsikirjoittaja kertoo saaneensa alkusysäyksen näytelmään eräästä miesartistista kertovat dokumentista. Avainkohtauksessa laulaja pyrkii keikan jälkeen autolleen, ja ympärillä ahdistelevat koskettelemaan ja suutelemaan pyrkivät ihailijat.”

Janhunen kertoo tästä nousseen idea koota tarina Muukalaisesta, koko kansan rakastamasta laulajasta, jolle rakastettuna oleminen on kääntynyt taakaksi.
Ohjaaja Juhani Laitala luonnehtii Muukalaista enemmän draamaksi kuin musiikkinäytelmäksi, joita monet teatterit ovat viime aikoina suosineet ohjelmistossaan. Komediasta ei siis ole kyse, mutta naurua voivat aiheuttaa näytelmän hahmojen elämän oudot käänteet ja sattumukset. Jonkinlainen onnellinen loppu on kuitenkin luvassa.

Tarinaa kuljettavat Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemät ja tunteelliset laulut. Näytelmässä on kaikkiaan 19 Sorsakosken levyttämää laulua, mutta ei silti erityistä hittikimaraa.

Näytelmää säestää teatterikapellimestari Perttu Suomisen johtama orkesteri.


Finnish (FI)

HelpLinkki

Linkit

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri