Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Molemmin puolin jokea tarjontaa

Yleistä

Tämänvuotiset Silakkamarkkinat ovat järjestyksessä 41. nykymuotoiset markkinat. Turun Silakkamarkkinat on vakiinnuttanut asemansa Helsingin Silakkamarkkinoiden kanssa yhdeksi valtakunnan tärkeimmistä kalamarkkinatapahtumista. Virallisten tietojen mukaan kalamarkkinoita Aurajoen rannalla on kuitenkin pidetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1636.

Myyntiajat

Turun 41. Silakkamarkkinat järjestetään 24. – 27.10.2019.

Markkinoiden aukioloajat ovat torstaista lauantaihin kello 09.00 - 18.00 ja sunnuntaina kello 09.00 - 16.00.

Markkina-alue

Markkina-alue sijaitsee markkinoiden perinteisellä paikalla Aurajoen rannalla sen läntisellä puolella Läntisellä Rantakadulla Auransillan ja Herrainpolun välisellä alueella, Kristiinankadulla Läntisen Rantakadun ja Linnankadun välisellä osalla sekä Aurajoen itäisellä puolella Auransillan ja Teatterisillan välisellä alueella.

Tästä vuodesta lähtien myyjät ovat yhdessä rivissä molemmin puolin jokea, ja tarjontaan on panostettu etenkin joen itäisellä puolella lisäämällä myyjien määrää!
Alueen pääsee sujuvasti kiertämään ympäri Teatterisiltaa ja Aurasiltaa pitkin! Pyöräilijät ohjataan Kirjastosiltaa / Tuomiokirkkosiltaa ja Myllysiltaa pitkin Itäiselle Rantakadulle, jonne on järjestetty tilapäinen kiertotie!

Vartiointi

Markkina-alue on vartioinnin vuoksi suljettu myyntiaikojen ulkopuolisena aikana Läntisellä Rantakadulla Auransillan ja Teatterisillan sekä Kristiinankadulla Linnankadun ja Läntisen Rantakadun välisillä alueilla. Alueelle pääsee ainoastaan järjestäjien antamalla kulkuluvalla, minkä vuoksi toivomme yleisöltä myötämielistä suhtautumista ja alueen kiertämistä myyntiaikojen ulkopuolella. Muu markkina-alue ei ole suljettu yleisöltä, mutta sitä kuitenkin vartioidaan.

Tuotteista ja myyjistä

Turun Silakkamarkkinoilla pääpaino on kalastajien harjoittamalla silakan ja silakkatuotteiden myynnillä. Kalatuotteita on laidasta laitaan: fileitä, savukalaa, marinadituotteita, tuoretta kalaa ja muita saaristolaistuotteita jokaisen makuun.

Toinen tärkeä ryhmä on muiden alkutuottajien ja käsityöläisten ryhmä. Muut markkinamyyjät ovat mukana entisessä laajuudessaan täydentämässä tuotevalikoimaa ja tuomassa tunnelmaa.

 
Valmisruokapaikoissa myydään entisten vuosien tapaan silakasta ja muikusta valmistettua ruokaa, muun muassa pihveinä ja friteerattuna. Markkinoilla on lisäksi tarjolla muista kotimaisista kalalajeista valmistettuja ruokia.

Myyntipaikkojen määrät

Ennakkoilmoitusten mukaan markkinoilta on varattu myyntipaikkoja 153kpl jakautuen seuraavasti (vuoden 2018 vastaavat määrät suluissa):

  •  Kalastajat (maa+venepaikat) 30kpl (27)
  • Kalanjalostajat 17kpl (16)
  • Alkutuottajat (elintarvikkeet) 40kpl (46)
  • Käsityöläiset 33kpl (41)
  • Muut myyjät 33kpl (32)
  • Yhteensä: 153kpl (162kpl)

    Joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta julkistetaan Kristiinankadulla infoteltan edustalla ammattikalastajien kalatuotekilpailujen voittajat ja jaetaan palkinnot. Tuotekilpailujen kolmen kärki julkistetaan seuraavasti:
    torstaina klo 16 Vuoden Herkkusilakka, perjantaina klo 16 Valkosipuliystävien silakka, ja lauantaina klo 13 Maukkain maustekala.
TERVETULOA TURUN SILAKKAMARKKINOILLE!

Tarkempaa tietoa kalastajista tai muista myyjistä saa seuraavilta yhteyshenkilöiltä:
Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry / Lauri Rantanen puh. 040-545 8628
Åbolands Fiskarförbund rf / Olav Granström puh. 0400-527094

Järjestäjä
Turun Kalamarkkinayhdistys ry, Åbo Fiskmarknadsförening rf
(Lions Club Turku-Aninkainen ry, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry,
Åbolands Fiskarförbund rf) 

Silakkamarkkinat2019 2

Finnish (FI)

HelpLinkki

Linkit

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri