Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::


Hyvät piirimme klubit,

On aika suunnata kohti uusia haasteita, siitä huolimatta että korona-tilanne ei ole täysin hellittänyt. Tässä on tietoa Kulmat kuntoon -tapahtumasta, johon halukkaat klubit voivat osallistua. Tästä tiedotteesta löytyvät toimintaohjeet osallistumista varten.

Tavoitteena valtakunnallinen leijonien ja leojen Kulmat kuntoon -siivoustapahtuma Suomen luonnon päivänä 29.8.2020

Ympäristöministeriön kesäkuussa julkaiseman luontosuhdebarometrin mukaan ilmastonmuutos ja roskaantuminen koetaan suurimmiksi uhiksi Suomen luonnolle. Korona-aikana suurin osa barometriin vastanneista on lisännyt luonnossa liikkumista. Koronapandemia on myös vaikuttanut myönteisesti luonnon ja luontokohteiden arvostukseen. Moni on viettänyt enemmän aikaa omalla pihalla tai lähiluonnossa. Erityisesti opiskelijat ovat viettäneet aikaa kansallispuistoissa tai muilla suojelu- tai retkeilyalueilla. Näihin havaintoihin on hyvä tarttua. Voimme lisätä toimintamme vaikuttavuutta edelleen haastamalla muita toimijoita, yhteisöjä ja ihmisiä mukaan pitämään kanssamme huolta ympäristömme ja luontomme tilasta. Toimiminen roskaantumisen ehkäisemisen puolesta on myös hyvä tilaisuus lisätä lionstoiminnan näkyvyyttä ja houkuttelevuutta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Kulmat kuntoon -tapahtuma on valtakunnallinen leijonien ja leojen johdolla järjestettävä kotikulmien siivoustapahtuma

Siivoustapahtuman tarkoituksena on auttaa:

  • klubeja yhdistämään siivous ja ympäristövalistustoiminta pohjautuen ympäristön siistinä pitämiseen sekä sen siivoamiseen yhteisvoimin muiden toimijoiden kanssa

 

  • saavuttamaan tilanne, jossa kotikulmien yhteisöjen ihmisillä on ajatus puhtaasta ympäristöstä ja mitä sen eteen voi tehdä
  • tuomaan lionstoiminta positiivisesti näkyväksi kotikulmien yhteisöissä ja laajemmin yhteiskunnassa.
Kulmat kuntoon -siivoustapahtuma lauantaina 29.8.2020
  • Etsitään kiinnostuneita klubeja eri puolilta Suomea mukaan kokeiluun Suomen luonnon päivänä 29.8., jolloin myös Suomen liput liehuvat juhlavasti saloisssa.
  • Kulmat kuntoon -ohjeiden ja pohjien kokeilua varten tehdyt versiot löytyvät osoitteesta https://bit.ly/2WpeRbg
  • Halukkaat klubit voivat ilmoittautua työryhmän yhteysleijonille, joina toimivat Eija Tuomaala ja Outi Hanslin. Heidän yhteystietonsa löytyvät edellä mainitusta osoitteesta.
  • Työryhmä opastaa ja tukee osallistuvia klubeja kokeilun toteuttamisessa.
  • Työryhmä kerää kokeilujen tulokset ja kokemukset, minkä pohjalta kehitetään tapahtumaa seuraavalle vuodelle yhdessä kokeiluun osallistuneiden klubien, muiden tahojen sekä piirien ympäristövastaavien kanssa.

Ystävällisin terveisin,
Britta Wiander
Puhtaat vedet, kestävä kehitys
piirin ympäristövastaava, DC


 


 Rapu

Finnish (FI)

HelpLinkki

Linkit

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki