Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Sokkopingispöytä näkövammaisille

VARSINAIS-SUOMEN NÄKÖVAMMAISET ry on lähestynyt jo viime vuonna piirimme johtoa, tarpeella saada uusi sokkopingispöytä huonossa kunnossa olevan pöydän korvaajaksi.

Hankinnan valmistelu

Piirin laajennetun johtoryhmän kokouksessa 4.10.2023 päätettiin, että GST Hannele Tanner-Penttilä ryhtyy selvittämään mahdollisuutta hankkia piirin yhteisenä aktiviteettina Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:lle sokkopingispöytä. Soitin Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n Jari Linnavuorelle. Häneltä sain vinkin ottaa yhteyttä ZC Jyri Kurkeen Lions Club Helsinki/Kontula, joka tietää syyskuussa Vantaalle tilatuista sokkopingispöydistä. ARS-asiamies Timo Haaston kanssa selvittelin mahdollisuutta saada ARS-apuraha hankintaan.

Hankinnan taustaksi

Sokkopingis lajina

Sokkopingis on vauhdikas mailapeli, jossa on tarkoitus saada pelipallo vastustajan maaliin. Peli on erityisesti kehitetty näkövammaisille. Pelipöytä on pitkä (366 cm) ja kapea (122 cm) kaukalo, jonka molemmissa päissä on maalisyvennys. Keskellä pöytää on keskiseinä, jonka alitse pallo lyödään. Pallo saa liikkua vain pöydän pintaa pitkin.

Pelitapahtumat hahmotetaan kuulon perusteella, sillä molemmilta pelaajilta on silmät peitetty. Tästä syystä hieman tennispalloa pienemmän pelipallon sisällä on hauleja, joista lähtevien äänien perusteella pelaajat pystyvät kuulemaan pallon.

Sokkopingiksen lajiliittona toimii Suomen Paralympiakomitea. Lajia voivat kotimaassa harrastaa niin näkevät kuin näkövammaiset pelaajat Sokkopingiscupin kilpailuissa sekä SM-kilpailuissa, koska pelaajien silmät peitetään pelin ajaksi. Kansainvälisellä tasolla pelataan MM- ja EM-kilpailut sekä rankingturnauksia. Kansainvälisiin kilpailuihin voivat osallistua ainoastaan näkövammaiset. Peliin harjaantumisen kannalta on tärkeää, että myös muut kuin näkövammaiset voivat pelata peliä. Näin harrastajia on enemmän.

Kansainvälisten kisojen virallinen kilpailupöytä valmistetaan Tsekissä. Suomalaiset vammaisurheilijat menestyvät hyvin kansainvälisissä kilpailuissa. On tärkeää, että harjoittelu pystytään tekemään samanlaisin välinein kuin kilpailuissakin.
http://www.showdown-stoly.com/en/

 

Näin toimittiin vantaalla

MD107N on ostanut kaksi sokkopingispöytää Vantaalle syyskuussa. Pöydillä on pitkähkö toimitusaika. Tilatut pöydät tulevat Tsekistä ja ne saadaan Vantaalle vasta marraskuussa. Pöydän hinta/kpl rahteineen on 2400 euroa.

Vantaalla Näkövammaisten yhdistys on tilannut pöydät itse ja ne toimitetaan suoraan heille. Lasku osoitetaan N-piirille. Näin siksi, että N-piiri kerää vuosittain maksua klubeilta ns. Sight First-tilille aivan samoin kuin nuorisoleirimaksuakin. A-piirissä ei tällaista vuosittaista maksua kerätä.

Ars-apurahasta Keskustelussa ARS-asiamies Timo Haaston kanssa kävi ilmi, että saadakseen avustuksen, tilaajan tulee olla klubi, jolle lasku osoitetaan. Ostosta saadaan 40 % alennus ja siihen voidaan sisällyttää myös rahti. Toimitusosoite saa olla saajan ilmoittama osoite.

Yhteenvetona

Sokkopingispöytä saadaan hankituksi Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:lle Arne Ritari-säätiön 40 % apurahalla rahteineen, kun löydämme klubin, joka hoitaa pöydän tilauksen ja lupautuu maksun tilapäiseksi rahoittajaksi (n.2400 € + rahti) pöydän toimittajalle. ARS-apurahan jälkeen maksettavaa jää n. 1440 €. Koska pöytä on tarkoitus hankkia useiden klubien yhteishankintana, tarvitaan myös 10-15 klubia, jotka osallistuisivat yhteishankkeeseen n. 100-150 euron lahjoituksella. Klubeja tarvitaan tietysti vähemmän, jos joku voi ottaa suuremman osuuden maksettavakseen. Lahjoituksen voi tehdä myös yksityishenkilönä.

Merkityksellistä auttamista! Se on tavoitteemme. Yhdessä yllämme hyvän ihmeisiin! Ilmoitathan mahdollisimman pian, haluaako klubisi olla yhteishankinnassa mukana ja myös summa, jolla haluatte osallistua. Kerro, onko sinun klubisi se, joka ottaa ARS- apurahan anomisen ja tilapäisrahoituksen hoitaakseen. Apurahaa anova klubi voi anoa seuraavaa ARS-apurahaa vasta kahden vuoden kuluttua.


Iloisesti Tervehtien!

Lions-piiri 107A ry

GST Hannele Tanner-Penttilä

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

0400-320753

HelpLinkki

Linkit

 APiirinVuosikokous

VK2024LinkkiPalkkiALAP

MylciJasenrekisteri2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLions verkkokauppaArne Ritari linkkiLeotPalkkiJalopeura linkkiMediakorttiSopimusLinkkipalkki