Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Hyvä teko hymyn kautta - En god gärning med ett leende

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Sekä yleisö, että kauppiaat löysivät mainiosti paikan

LC Turku/Aninkaisten kalamarkkinatoimikunnan puheenjohtaja Reijo Vaura kertoo, että ennakkoon jännitettiin, kuinka paljon saamme kauppiaita koronan jälkeen liikkeelle. Saimme muilta suurilta markkinajärjestäjiltä tietää, että 40% markkinamyyjistä on lopettanut korona-aikana. Se piti varmaan paikkaansa, kun 2019 Saaristolaismerkkinoilla meillä oli 110 myyjää niin nyt oli 64.

Uusi alue varmaan askarrutti niin myyjiä kuin järjestäjiäkin – löytääkö yleisö uudelle alueelle, joka on vähän kauempana keskustasta. Panostimme tuplasti aikaisempaan verraten markkinointiin. Kaupunki kolminkertaisti markkina-avustksemme ajatellen, että uuden alueen markkinointiin on panostettava. Myös lehdet kirjoittivat tapahtumasta varsin hyvin – tällä etenkin TS:n uutisointi tapahtumasta on merkityksellistä.

Yleisö löysi hyvin paikalle. Laskentasysteemimme mukaan markkinoilla kävi n. 45 000 ihmistä. Yleisö kiitteli alueen väljyyttä, ruuhka-aikanakaan ei syntynyt tungosta. Sääkin oli puolellamme. Kauppiaat olivat myös varsin tyytyväisiä, osa erittäin tyytyväisiä kuten kalatuotteiden myyjät. Haastatteluni perusteella voin sanoa, että vain muutama kommentti oli että paremminkin voisi mennä. Alue toimi logistisesti kaikkien kannalta paljon paremmin kui entinen alue.

 
Kulkuväylät ovat leveät, joten markkinoiden rakentaminen ja purku helpottuu huomattavasti, kun autoilla pääsee koko ajan ajamaan läpi. Uskon, että kauppiatten keskuudessa sanaa leviää, että uusi alue toimi, joten toivon että lokauussa saamme hyvän määrä kauppiaita Silakkamarkkinille.

Klubimme telttakahvio/makkaragrilli teki Saaristolaismarkkinoiden myyntiennätyksen. Makkaraa myytiin yli 90 kg, kun tavanomainen määrä on 50 kg. Johtui ehkä paljon siitä, että muita makkaranmyyjiä ei kauppiaitten joukossa nyt ollut.
Leivonnaisten osalta satsaamme laatuun. Ne leivotaan joka aamu, myös sunnuntaina SunBorn Bakeryn leipomossa Naantalin kylpylässä. Olen oman kulubini osalta hyvin tyytyväinen, kun vielä jaksoimme ponnistaa, ja saimme homman hoidettua omin voimin.


Teksti: Reijo Vaura

Turun Kalamarkkinayhdityksen / Åbo Fiskmarknadförening puheenjohtaja
Lions Club Turku/Aninkaisen kalamarkkinatoimikunnan puheenjohtaja

Markkinoiden järjestäjä

Turun Kalamarkkinayhdistys ry/Åbo Fiskmarknadsförening rf, jonka jäsenet ovat Liions Club Turku/Aninkainen, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry, Åbolands Fiskarförbund rf.

Kuvat: Markku Patrikainen


 

HelpLinkki

Länkar