Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Vi närmar oss julhelgen - våra hjälpinsatser behövs

Inom lionsvärlden är tiden fram till jul en hektisk tid för klubbarna. Vi är på gott humör och går mot julen med tillförsikt. Aktiviteten Hjälp barnet - hjälp familjen har tagits emot väl i klubbarna och på fältet. Den lämpar sig mycket bra att genomföra just nu, även om aktiviteten också kan förverkligas under andra tider.

 

Vi har satsat mycket på kommunikation och detta har varit en av de viktigaste frågorna nu under höstsäsongen. Vi har haft en låg tröskel för att ta kontakt och ordna utbildning, t.ex. för klubbsekreterare och kassörer.  Vi kommer att fortsätta med detta under vårsäsongen.

En ny möjlighet till service är samarbetet med Mieli ry. Var tredje ung flicka har problem med mental ohälsa och var femte ung pojke har samma problem. Det finns mycket ensamhet, obehagskänsla och oro för att man ensam inte ska kunna klara sig. Den unga personen kanske inte har någon som lyssnar eller hjälper.


Vi kan göra mycket för att ge betydelsefull hjälp. Mental hälsa är en del av välbefinnande och hälsa. Vi har kommit överens om att arbeta med Mieli ry fram till slutet av 2025, vi har gott om tid.

När vi nu stannar upp inför jultiden, är det en bra tid att fundera ut och skriva artiklar till vårt distrikts Jalopeura-tidning. Låt oss skriva våra berättelser så att de når ut även till människor utanför lionsfamiljen och på det sättet öppnar upp våra aktiviteter för dem. På så sätt kommer vår tidning att fungera som en del av vår marknadsföring. På samma sätt som vårt distrikts Facebook-sida som flitigt uppdateras.


 

En glad väntan på julen och fridfull jul till er alla! Tack för er service!

DG Olli Välimäki

 HelpLinkki

Länkar

 APiirinVuosikokousVK2024LinkkiPalkki

2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLionsnätbutik

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkkiLeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki