Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

lionlogo 2c 100president2017 2018

Bästa lion i A-distriktet,

Lionåret 2017-2018 går mot sitt slut och förberedelserna inför den följande perioden är i full gång. T.o.m. sommaren kom överraskande hit till sydvästra Finland, våren gick över på några dagar såsom sommaren i allmänhet har gjort. Vi får hoppas att det under semestern finns tillräckligt med soliga dagar för alla.

Vid årsmötet i Uleåborg fattades igen beslut som berör oss alla. Guvernörsrådet fick fullmakt att sälja Lionhuset, man behövde inte höja på medlemsavgiften och de nya ordförandena fick sina mandat. Under nästa period fungerar Pirkko Vihavainen, LC Juva/Luonteri som ordförande (CC) och som vice ordförande (VCC) PDG Aarne Kivioja, LC Helsinki/Pakinkylä.

LC Littoinens klubbmotion om anskaffning av defibrillatorer (hjärtstartare) gick inte igenom på förbundsnivå men vi fick en kläm godkänd enligt vilken klubbarna uppmanas att på den egna hemorten kartlägga behovet av defibrillatorer. LC Littois fortsätter med sin aktivitet och guvernören har till de andra distriktsguvernörerna sänt ett upprop så att saken kunde ordnas. Jag hoppas att varje klubb även inom A-distriktet skulle kartlägga behovet på hemorten.

 
Om klubben redan har skaffat en apparat borde man kontrollera att den är registrerad i det nationella registret (defi.fi).

Av de ca 3000 apparater som i Finland är placerade utanför sjukhusen är drygt 1600 registrerade. Jag anser att saken verkligen är viktig. I Finland avlider årligen 5000 - 10000 personer i plötsligt hjärtstillestånd. För män i åldern 45-75 år är risken störst. Då man ser på medlemskårens ålder i våra klubbar börjar man bli bekymrad.

Det här treåriga guvernörsröret har verkligen varit belönande, om än även utmanande, då jag fått bekanta mig med många fina klubbar. Alla fungerar vi på vårt eget sätt men inriktar oss ändå på samma servicemål. Åren har även fört med sig fina bekantskaper inom distriktet. Det har varit mera än viktigt i det här arbetet att få stöd och vägledning av äldre lion.
Tack för det.


Jag önskar alla en solig sommar (kanske åt jordbrukarna också lämpligt med regn) och ett aktiv nästa period.

Risto Paukku, snart PDG

 

Tulosta PDF 


RistonYhteystiedot

HelpLinkki

Länkar

 APiirinVuosikokousVK2024LinkkiPalkki

2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLionsnätbutik

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkkiLeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

Facebook A-piiri