Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Finlands Lionsförbund stöder SO-idrottarnas teamets resa

Special Olympics-organisationen, som finns till för att främja idrottsutövning av personer med intellektuell funktionsnedsättning, grundades 1968 av president John F. Kennedys syster Eunice Kennedy Shriver. Organisationens verksamhet har spritt sig till över 180 länder i olika dela av världen. I verksamheten deltar över fyra miljoner idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och tävlar i över 30 grenar.

På rekommendation av den internationella organisationen har Finlands Lionsförbund beslutat gå med på att stöda SO-idrottare i deras strävanden. SO-idrottarnas verksamhet leds i Finland av Finlands Handikappidrott och -motion VAU rf under vilken SO-idrottarna verkar. Finska lionsklubbar-främst från B- och N-distrikten- samlade till de föregående världsspelen i mars 2017 en relativt stor summa pengar för att stöda en enskild idrottare från Helsingfors. För detta ska klubbarna ha ett stort tack.

De följande världsspelen hålls i mars 2019 i Abu Dhabi. Från Finland deltar 71 idrottare i 14 olika grenar. VAU:s styrelse har fattat beslut om att stödet under våren riktar sig till hela gruppen – inte således till enskilda idrottare. VAU:s mål är att samla in 200 000 euro från olika samarbetspartner såsom t.ex. från lionsklubbarna. På de enskilda idrottarnas lott blir ändå att sköta om den egna självriskandelen.

 
Undertecknad har utsetts till Lionsförbundets koordinator för SO-verksamheten och jag hoppas att alla klubbar skulle ta till sig ärendet i positiv anda. Om och när klubbarna har beslutat att komma med och stöda VAU:s SO-verksamhet, ber jag att man meddelar detta till undertecknad före utgången av november och helst även storleken på stödbidraget. Varje donerad euro för SO-idrottarna närmare deras dröm.

När jag fått klubbens beslut om att den deltar i stödverksamheten, meddelar jag klubbens kontaktuppgifter till VAU för fortsatta åtgärder.

Ytterligare uppgifter om parasport (handikappsidrott) och Special Olympics-verksamheten hittar man på VAU:s sidor (endast på finska)

https://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics

Matti Tieksola
Finlands Lionsförbund, SO-koordinator

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.monta tapaa tehda hyvaa 120  

vau logo ilman tekstia S300

HelpLinkki

Länkar

Facebook A-piiri