Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Tyfonen Idai hittade på en region av tre nödlidande östafrikanska nationer den 15.3.2019.

Vindhastigheten ökade till över 200km/h och förstörde hela staden Beira, jämförbar i storlek med Helsingfors. Långvariga regnar har följad med oförutsädda översvämningar även i låglänta regioner av Malawi och Zimbabwe.

Över ettusen människor har redan rapporterad ha avlidit och hundratusentals mera är i fara. I katastrofområden bor 1,5 miljoner människor, hälften av dem är barn. Det är möjligt att Idai-tyfonen blir alla tiders största naturkatastrof i hela den södra halvkloten.

Hjälparbetet försvåras av förlust av vägar, hus och sjukhus. Myndigheter ock hjälporganisationer kan knappt komma fram. LCIF har sänt via lokala Lionsklubbar omedelbart stöd redan 70.000 USD. Hjälpbehovet har räknats av UNICEF uppgå till över 20 miljoner.

Du kan hjälpa lokala människor på plats med att donera till LCIF:s katastroffond. Doneringarna ökar också donerares och klubbs Kampanj100 saldo. https://lionsclubs.org/sv/donera

PCC Heikki Hemmilä

LCIF Kampanjansvarande

 

Idai ackumulerade kraft mellan sydost Afrika och Madagaskar och hittade med en oförutsedd styrka till fastlandet och angrep ett område nästan så stort som hela Finland.

Idai myrsky

HelpLinkki

Länkar

Facebook A-piiri