Lions-Piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

Kerro palvelustamme - Berätta om vår service

 

 

lionlogo 2c Eivarjoa

Vi lever ett nytt ”nytt normalt”

Att göra nya förfaringssätt till något normalt kräver förutom nödvändiga beslut även nya system och så klart tid och inlärning. Den största saken kanske ändå är viljan att göra saker och ting på ett annat sätt. Mod att försöka och t.o.m. att misslyckas.

Direktiv för att hålla distansmöten på klubbnivå hittar du på förbundets sidor

https://www.lions.fi/aktuellt/motesanvisningar/

Mera försök följer. Distriktets personval sker med ett elektroniskt röstningssystem i maj och hela förbundets årsmöte på nätet den 13 juni. Klubbarna har redan fått möteskallelsen och efter att man anmält klubbens representanter får de av valkommittén röstningsdirektiven samt en länk till röstningssystemet. Vi får ännu en tid vänta på kallelser från förbundet.

De som ska väljas till de ledande positionerna inom distriktet har presenterat sig på Jalopeura-tidningens sidor. Här är ännu en länk ifall man för att friska upp minnet vill ta sig en titt på presentationerna före valet.

Distriktet strävar efter att ordna ett extra ordinarie möte genast då det enligt myndigheternas direktiv är riskfritt. Vid det mötet behandlar man övriga stadgeenliga ärenden.

Vi hjälper och förbereder oss på att hjälpa.

Enligt vad jag förstår har klubbarnas servicearbete fortsatt samtidigt som man anpassat det till rådande situation. Vi hjälper och ger stöd. Vi kanske inte är så synliga som tidigare men desto viktigare.

 
Jag uppmuntrar klubbarna att fortsättningsvis söka nya sätt att fungera. Distriktet utmanar er till detta. Läs lägre ner om utmaningen gällande ”Plogging” och delta. Kom ihåg att förverkliga det här och allt annat servicearbete på ett säkert sätt och enligt givna Corona-direktiv.

Jag uppmuntrar er att även förbereda er för kommande hjälpinsatser. Via den här länken kan ni bekanta er med distriktets verksamhetsplan för nästa period och med tillhjälp av den planera er klubbs verksamhet.

Redan nu för kännedom att välgörenhetskonserten som ställdes in nu i vår och samarbetet med Barnklinikernas Faddrar bidar sin tid. Tidpunkten för den planerade nya konserten är 7.11. kl. 15.00. Platsen är fortsättningsvis Mikaelskyrkan i Åbo. Målet är att varje klubb skulle sälja 4-10 biljetter.

Klicka här och bekanta dig med videon som berättar om barnens cancersjukdomar och vår kampanj.

Vill här berätta att man under våren, inom IV regionen, har beslutat att klubbarna som regionens gemensamma aktivitet betalar för en radannons i programhäftet. Rekommenderat pris är 100 €/klubb men även större summor är möjliga. Man kan fråga mera om aktiviteten av regionens ordförande Pertti Niemelä.

Håll er friska, sköt om era närmaste och var i kontakt med varandra med telefon och e-post.

Distriktsguvernör Heikki Mäki


 

PS. Man kan alltid uppdatera informationen i MyLion applikationen om det känns slött eller om man inte har något att göra. Då det här skrivs har vi rapporterat att vi hjälpt nästan 48000 människor och utfört över 25000 timmar lionsarbete.

 

Utmaning till alla distriktets Lionsmedlemmar

Påbörja ”Plogging” och Naturen tackar!

Plogging är ”roskspringning”, där jogging eller promenering och friluftsliv kombineras med roskplockning. Rutten kan vara vid vattendrag, i stadsmiljö, parkområden eller på landsbygden. Plogging passar alla. Man behöver inte annat än lämpliga friluftskläder och handskar samt roskpåse. Samla upp rosken du hittar vid din promenadrutt och sortera rosken efter promenaden.

Meddela DC Britta Wiander (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) senast 15.6.2020 hur många gånger du har varit på ploggingslänk under tiden 10.5 – 10.6.2020.

De tre som utfört de flesta ploggingslänkarna/-promenaderna belönas med pris.


 

 


Ladda och skriv ut brevet här:

PDF ikoni

 

 

HelpLinkki

Facebook A-piiri