Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Internationellt ungdomsutbyte ger oförglömliga upplevelser

 

Nuorisovaihto

Internationellt ungdomsutbyte hör till de mest kända verksamhetsformerna inom Lions-rörelsen. De tusentals unga som deltagit  glömmer säkerligen aldrig de upplevelser och erfarenheter de erhållit.

Ungdomsutbyte är en verksamhet där unga i åldern 17 (16) – 21 år i huvudsak sommartid under några veckor lär sig känna andra länder och deras kultur i form av vistelse i familj och på internationella läger.

Verksamheten är dubbelriktad: från Finland åker och till Finland kommer unga. För unga och värdfamiljer är detta ett ypperligt tillfälle att få internationella kontakter och vänner för livet i andra länder. För många unga är det också den första längre vistelsen i främmande miljö ensam utan sina föräldrar. Sålunda erbjuder utbytet en betydande roll i den ungas uppväxt och självständighet.

Verksamheten med internationellt Lions-ungdomsutbyte kom igång i Finland småningom och började organiseras på 1960-talet. Den första ungdomsutbytesledaren valdes 1966.

 
Under senaste år har 200-250 unga åkt från Finland, medan 140-160 kommit hit. I Finland arrangeras vanligtvis 4-5 internationella läger per sommar.

Ungdomsutbytet är lionsklubbarnas aktivitet. Klubbarna godkänner och ”sänder ut” en ungdom för utbyte och ordnar möjligheten för familjevistelse för ungdomar som kommer till Finland. Vanligtvis stöder klubben den ungas resa ekonomiskt med särskilt överenskommet belopp. Av etiska skäl kan klubbens aktivitetskonto inte användas för sådant stöd till ett barn till en medlem i en lionsklubb.

Lionsklubbarna i Finland stöder samfällt internationella läger som hålls här.

Om Du är intresserad av att delta i Lions ungdomsutbyte, tag kontakt med en lionsklubb på Din hemort för tilläggsinformation.

Uppgift för Lions ungdomsutbyte – mission

  • Att skapa finländska ungdomar möjligheten att se och uppleva nya kulturer och livssätt i ett främmande land och skapa nya annorlunda vänskapsband samt att ge unga tillfället att växa och utvecklas till självständiga medborgare.
  • Att skapa finländska familjer och deras ungdomar möjligheten att bekanta sig med främmande kulturer och människor genom att ta emot ungdomar som anländer till Finland.
  • Att skapa lions och en grupp unga (möjligtvis leos) möjligheten att bedriva internationell verksamhet och ledarskap genom att organisera och leda ungdomsutbytet och lägren som hör därtill.
  • Att öka och upprätthålla en positiv lionsimage i Finland och i världen.

Pirkko Kokkonen

Director of Youth Camps and Exchange (YCED)

+358 44 331 4086
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riikka Suovanen

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

+358 40 594 3621

 

 


HelpLinkki

Länkar

 APiirinVuosikokousVK2024LinkkiPalkki

2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLionsnätbutik

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkkiLeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

Facebook A-piiri